aineksettuntemus

Suurin pitoisuus: aivojen tehostajat ja nootropics

Nootropics lupaa partaterän terävän keskittymisen, optimaalisen keskittymisen ja oppimisen ja muistin suorituskyvyn parantamisen. Lyhyesti: Niiden avulla voit kehittää täyttä kognitiivista potentiaaliasi. Mutta mitkä aineet todella kuuluvat nootropiikoihin? Kuinka ne toimivat ja missä määrin nootropiikan ja aivotehostimien avulla saavutettu kognitiivisen suorituskyvyn kasvu on tieteellisesti todistettu? Katsomme tarkasti jokapäiväisiä henkisiä avustajia. Voit myös ostaa monia esitetyistä nootropiikoista verkkokaupastamme.

Mitä ovat nootropics? 

Nootropics ovat (lähinnä kasviperäisiä) aineita, jotka ylittävät veri-aivoesteen ja vaikuttavat siten keskushermostoon. Tämä antaa heille mahdollisuuden parantaa aivojen suorituskykyä, mikä voi vaikuttaa positiivisesti keskittymiseen, keskittymiseen ja muistin suorituskykyyn. Nootropiikoilla on vain vähän tai ei lainkaan sivuvaikutuksia, ja ne ovat olennainen osa aivojen tehostajia.

Nootropicsin tieteellinen löytö 

Romanian ja belgialaisen lääkärin, psykologin ja farmakologin Corneliu E. Giurgeaa pidetään nootropian hengellisenä isänä. 1960-luvulla hän testasi eläimillä uudenlaisia ​​huumeita, joilla - toivotusti - olisi rauhoittava vaikutus. Vaikka yritykset epäonnistuivat, aine UCB 6215 kiinnitti tutkijan huomion, koska se vaikutti keskushermostoon. Testit aivotärähdyksestä kärsineiden ihmisten kanssa osoittivat, että UCB 6215: n ottaminen nopeutti merkittävästi heidän toipumistaan ​​verrattuna kontrolliryhmään ja siihen liittyi huomattava parannus muistin suorituskyvyssä. Hieman myöhemmin UCB 6215 markkinoitiin nimellä Piracetam - ja Giurgea luokitteli sen edustamaan uutta aineluokkaa: nootrooppisia aineita.

Ominaisuudet ja vaatimukset 

Giurgealla oli hyvin selkeät ajatukset aineen ominaisuuksista, jotta se voitaisiin luokitella nootrooppiseksi aineeksi. Hänen tähän päivään laajalti tunnustetun määritelmänsä mukaan nootrooppisilla aineilla on seuraavat 5 ominaisuutta:

 1. Ne tukevat oppimista ja muistin suorituskykyä.
 2. Ne lisäävät myös oppimisen ja muistin vastustuskykyä häiriötekijöille.
 3. Ne suojaavat aivoja fyysisiltä tai kemiallisilta vaurioilta.
 4. Ne parantavat tiettyjen aivokuoren mekanismien tehokkuutta.
 5. Päinvastoin kuin monilla muilla psykotrooppisilla aineilla, niillä ei ole liiallista sedatiivista tai stimuloivaa vaikutusta, niillä ei ole juurikaan sivuvaikutuksia ja niillä on erittäin alhainen toksisuus.

Uusemmat nootrooppisten aineiden kuvaukset perustuvat yleensä Giurgean luokitukseen ja lisäävät tarvittaessa muita kohtia. Seuraavat ominaisuudet luetellaan usein:

 • Veri-aivoesteen ylittäminen
 • Aineenvaihdunnan ja aivojen suorituskyvyn stimulointi
 • Ei vaikutusta verenpaineeseen
 • Ei vaikutusta aivotoimintoihin (ei muutosta käsityksessä; tietoisuuden laajentuminen)

Nootropics vs. stimulantit 

Monet aineet, joille annetaan usein nootrooppisen aineen etiketti, eivät ole todellisia nootrooppisia aineita edellä mainittujen kriteerien mukaan. Tämä pätee erityisesti stimulantteihin, kuten Kofeiini. Jälkimmäinen toimii myös psykotrooppisena aineena hermostossa, mutta sillä ei ole nootrooppista vaikutusta useimpien kofeiinilähteiden kanssa. Tämä tarkoittaa: Kofeiini on mielenlaajentava ja muuttuva vaikutus jossain määrin. Lisäksi voi KofeiiniJos se on liian keskittynyt, se aiheuttaa myös fyysisiä tai psykologisia sivuvaikutuksia. Lisäksi keho tottuu stimulantteihin, kuten Kofeiini. Joten sinun on jatkuvasti kasvatettava annosta saadaksesi saman vaikutuksen.

Aivotehostimien muodostamiseksi stimulantit ovat vähintään yhtä suosittuja kuin nootropics. Hyvistä syistä loppujen lopuksi, autonomisen hermostoon vaikuttamisensa ansiosta, niihin liittyy huomattavia etuja, joista osa on päällekkäisiä nootropien kanssa. Mikä kahvinjuoja voi vakavasti kuvitella luopuvan fyysisesti ja kognitiivisesti aktivoivasta aamukahvista?

Silti on olemassa useita tapoja, joilla nootropics ovat parempia kuin stimulantit. Nootropics

 • on vain vähän tai ei lainkaan fyysisiä tai psykologisia sivuvaikutuksia,
 • eivät johda suvaitsevaisuuden kehittymiseen ja
 • voidaan käyttää pitkään pieninä annoksina - samalla vaikutuksella.

Hyvä tietää: Monet aivojen tehostajat luottavat älykkääseen nootropien ja piristeiden yhdistelmään saavuttaakseen erityisen korkean tehokkuuden psyykeessä ja kognitiivisessa suorituskyvyssä.

Henkisen potentiaalin täysimääräinen hyödyntäminen: Nootropics toimii näin 

Koska nootropics voi ylittää veri-aivoesteen, ne vaikuttavat keskushermostoon. Tällöin ne edistävät verenkiertoa ja toimittavat aivoihimme energiaa solutasolla, tarkemmin sanottuna energian kantaja-adenosiinitrifosfaatilla, jonka jotkut meistä saattavat tietää biologian oppitunneista "ATP". Tämä varmistaa, että aivot voivat toimia optimaalisesti. Lisäksi nootrooppiset aineet osallistuvat usein välittäjäaineiden, kuten dopamiinin tai asetyylikoliinin, tuotantoon, mikä vaikuttaa myös myönteisesti kognitiiviseen suorituskykyyn.

IQ hakata täydennyksen kautta? Mitä nootropics voi tehdä - ja mitä ei

Nootropiikan avulla voimme mennä kognitiivisesti rajoillemme - mutta ei sen ulkopuolelle. Yleinen väärinkäsitys nootropiikoista on, että ne ovat jotenkin "älykkäämpiä" tai toimivat "aivojen dopingina". Näin ei ole. Pikemminkin nootrooppiset aineet antavat meille mahdollisuuden kehittää täyttä hengellistä potentiaaliamme. Toisin sanoen: Sinulla ei ole vaikutusta älykkyysosamääräämme, mutta luo olosuhteet parhaan mahdollisen suorittamiseksi älykkyysarvotestissä.

Kuka hyötyy erityisesti aivotehostimista? 

Monet aivojen vahvistimet käyttävät nootrooppisia aineita henkisen suorituskyvyn optimoimiseksi. Aivotehostimet ovat klassisesti suunnattu kaikille ihmisille, jotka ovat riippuvaisia ​​maksimaalisen kognitiivisen suorituskyvyn saavuttamisesta lyhyessä tai pitkässä päivittäisessä elämässä - huolimatta stressistä tai muista häiriötekijöistä. Erityisesti seuraavat ryhmät hyötyvät sen käytöstä.

 • Oppilaat / opiskelijat: Oppiminen (tietysti juhlien lisäksi) muodostaa pääosan jokapäiväisestä kouluelämästä. Nootropics tukee oppimista ja muistin suorituskykyä ja varmistaa parhaan mahdollisen suorituksen tärkeissä tenttivaiheissa. Ei ole syytä, että jotkut opiskelijat tuntevat nyt aivotehostimet.
 • Toimistotyöntekijä: Ne, jotka työskentelevät mielen kanssa, ovat riippuvaisia ​​jälkimmäisestä toimimisesta luotettavasti. Tämä ei koske vain erityisen luovia ammattiryhmiä, kuten taiteilijoita tai kirjailijoita, vaan myös melkein jokaista toimistotyötä. Aivotehostimet voivat olla erityisen hyödyllisiä stressaavissa työhön liittyvissä ajoissa, joissa on korkea henkinen stressi.
 • urheilija: Jopa urheilijat voivat hyötyä suuresti aivojen vahvistimista. Eikä tällä tarkoiteta vain e-urheilijoita ja harrastuspelaajia, vaan myös urheilijoita. Koska tarkempi keskittyminen vahvistaa mielen ja lihaksen yhteyttä, jälkimmäiset voivat treenata paljon tehokkaammin - ja saada siten kaiken irti treeneistään.

Ei ole syytä, että nootrooppisia kokemuksia jakavat suurelta osin näiden ryhmien ihmiset.

Tutkimuksen sijainti

Aineen tehokkuuden on oltava todistettu kliinisillä tutkimuksilla, jotta sitä voidaan pitää "todellisena" nootrooppisena aineena. Itse asiassa tämä pätee moniin nootropisina mainostettuihin ja käytettyihin aineisiin - ginko bilobasta guaraanaan koliini - tapaus. Vaikka monien aineiden tutkimustulokset ovat yksiselitteisiä, muita aineita varten tarvitaan lisätutkimuksia, jotta voidaan tutkia ja todistaa tarkka toimintatapa.

Core Labs X NZT Power "Energy Boost" 15 korkkia

59,95 EUR

Uudista Nutrition Brain Pro 60 -kapseleita

44,95 EUR

PerforMax Labs - NootropiMax 60 Caps

34,95 EUR

Revange Nutrition Happy Bee 60 kapselia

39,95 EUR

Tehosta aivojasi: 10 parasta nootropiaa yhdellä silmäyksellä

Siitä lähtien, kun aineryhmä luokiteltiin ensimmäisen kerran 1970-luvulla, nootrooppisten aineiden luettelo on kasvanut pidempään. Esittelemme kymmenen tunnetuinta - ja tehokkainta - nootrooppista ainetta, joita käytetään yhä uudelleen syystä ja jotka ovat suurelta osin vastuussa aivolisäaineiden vaikutuksesta.

1.) Alpha GPC

Alpha GPC pidetään välittäjäaineen asetyylikoliinin edeltäjänä ja sillä on erityisen positiivinen vaikutus muistin suorituskykyyn. Nootropic on erittäin suosittu urheilijoiden keskuudessa, etenkin sen terävän terävyyden vuoksi. Joten tuki sinua Alpha GPC paitsi kognitiivisen, myös harjoittelumahdollisuuksien kehittämisessä.

2.) Ashwagandha Extrakt 

Ashwagandha on luultavasti yksi pisimpään käytetyistä nootropiikoista koskaan. Yrttiä on käytetty ayurvedisessa lääketieteessä yli 3.000 vuoden ajan - ja ominaisuuksiensa ansiosta sitä arvostetaan nyt (vaihtoehtoisen) lääketieteen lisäksi myös ravintolisäalalla. Aine lisää kognitiivista suorituskykyä ja sisäistä ajetta, vahvistaa immuunijärjestelmää ja vähentää samalla väsymystä ja stressiä.

3.) Bacopa Monnieri Extrakt 

Kanssa Bacopa Monnieri Seuraava perinteinen ayurveda -lääkekasvi ilmestyy parhaiden nootrooppisten aineiden luetteloomme. Bacopa Monnieri Uute varmistaa olemassa olevien synapsien toiminnan ja uusien muodostumisen, mikä takaa optimaalisen aivotoiminnan. Aine on suosittu myös aivojen vahvistimissa, koska se myös lievittää stressiä, pelkoja ja masentavia mielialaa.

4.) koliini 

koliini, lisäravinteissa usein yhtä käyttökelpoisia Koliinibitartraatti käytetty, on yksi parhaiten tutkituista nootropiikoista. Tutkimuksissa aine on jo osoittanut erittäin positiivisen vaikutuksen muistin suorituskykyyn ja keskittymiskykyyn useita kertoja.

5.) ginkgo biloba 

Ginkgo biloba ei saisi puuttua luettelostamme. Erittäin voimakas aine antaa monille tunnetuille aivotehostimille heidän arvostetun vaikutuksensa. Ginkgo biloba varmistaa paremman verenkierron aivoihin ja optimoi näin ollen kognitiivisen suorituskyvyn. Ja sen lisäksi, Ginkgo biloba pystyy alentamaan stressihormonin kortisolin määrää kehossa - ja on siksi ihanteellinen ensiapuun stressaavina ja psykologisesti stressaavina aikoina.

6.) Guarana-uute 

Nootrooppinen guarana on todennäköisesti tuttu monille energiajuomista, mutta sitä käytetään myös yhä uudelleen aivojen vahvistimissa. Hyvästä syystä. Antioksidantti antaa sinulle mahdollisuuden hyötyä Kofeiini hyötyä tarvitsematta hyväksyä sen tyypillisiä sivuvaikutuksia. Tätä guarana-uute sisältää Kofeiini vapautuu hyvin hitaasti ja tasaisesti.

7.) Melatoniini

Unihormonina melatoniini on merkittävästi vastuussa aivojen täydellisen suorituskyvyn ylläpitämisestä. Lisänä lisättynä melatoniinilla on rauhoittava, unta edistävä ja tasapainottava vaikutus. Erityisesti unettomuudesta kärsivät ihmiset ja niihin liittyvä unen puute, melatoniini voi auttaa saavuttamaan luonnollisen päivä-yö-rytmin.

8.) Kanna

Etelä-Afrikkalainen Kanna-Kasvien sanotaan vaikuttavan erittäin voimakkaasti kognitiiviseen suorituskykyyn. Toimii pieninä annoksina Kanna myös mielialaa parantava, ahdistusta lieventävä ja rauhoittava.

9.) Lion's Mane Mushroom 

Lion's Mane Mushroom todistaa, että sienillä voi olla myös erittäin voimakkaita nootrooppisia ominaisuuksia. Sieni, jota on pitkään käytetty perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä, tukee synapsien muodostumista, optimoi aivojen suorituskykyä ja suojaa aivoja.

10.) Rhodiola rosea 

Rhodiola Rosea, joka tunnetaan myös Saksassa ruusujuuriuutteena, on paitsi erittäin tehokas nootrooppinen aine myös erittäin tehokas adaptogeeni. Toisin sanoen: Rhodiola Rosea auttaa kehoamme ja psyykkäämme sopeutumaan stressiin. Ei ole väliä onko stressin syy fyysinen, henkinen vai psykologinen. Tämän lisäksi Rhodiola Rosean tiedetään nostavan mielialaa ja voi auttaa estämään mielialan vaihtelut. Ominaisuudet, jotka tekevät aineesta todellisen monipuolisen nootrooppisten aineiden joukossa.

Aivolisät: älykäs yhdistelmä, maksimaalinen vaikutus

Jokaisella nootrooppisella aineella on jo positiivinen vaikutus kognitiiviseen suorituskykyämme yhtenä valmisteena. Monet aivolisät eivät kuitenkaan pysähdy yhteen ainesosaan. Useat tehokkaimmista aivojen tehostajista luottavat jopa kokonaiseen cocktailiin nootrooppisia ja psykotrooppisia aineita saadakseen parhaan mahdollisen vaikutuksen. Kohokohta: Käytettyjen aktiivisten ainesosien vaikutuksia ei yksinkertaisesti lasketa yhteen, vaan joskus jopa moninkertaistetaan. Toisaalta tämä johtuu merkittävistä synergiavaikutuksista. Toisaalta monet aivojen tehostajat luottavat tietoisesti ainesosiin, jotka lisäävät käytettyjen vaikuttavien aineosien biologista hyötyosuutta - ts. Fyysistä imeytymiskykyä.

Päätelmä: nootropics ja aivotehostimet - jokapäiväiset henkiset avustajat 

Nootropiikoista ja aivojen vahvistimista on tullut olennainen osa modernia lisäravinteita. Ihmiset, joilla on henkisesti vaativa (ammatillinen) arki, sekä urheilijat luottavat kaikkialla maailmassa mielenterveyden avustajien positiiviseen vaikutukseen. Loppujen lopuksi aineet varmistavat, että aivomme voivat toimia optimaalisesti kaikissa tilanteissa. Monet aivojen vahvistimet lisäävät myös stressinkestävyyttä ja parantavat mielialaa. Aivotehostimet ovat yksi asia ennen kaikkea: takuu siitä, ettei enää (kognitiivista) potentiaalia hukata!

Takaisin alkuun -painike